Menu

My account

Wat is het verschil tussen flits.bnet.be en ControleWiki.be?

Flits.bnet.be is als website gepubliceerd op 13 oktober 2004. Er bestond niets gelijkaardigs in Belgiƫ. Na verloop van tijd moesten we ook iets doen voor onze franstalige buren ten zuiden van de taalgrens, en radars.bnet.be was geboren.

 

Twee verschillende websites (in twee verschillende talen) onderhouden bleek niet zo makkelijk, en radars.bnet.be bevatte een heel stuk minder informatie dan flits.bnet.be. Daaruit volgde het idee om een duidelijke, meertalige naam te kiezen (met bijbehorende website), waarbij de pagina's dezelfde waren, maar enkel de taal verschilde. Dit leidde in 2013 tot de naam en website ControleWiki.be

 

Het idee was om flits.bnet.be en radars.bnet.be geleidelijk aan te vervangen door ControleWiki.be. Voor radars.bnet.be is dit gebeurd (verwijst nu door naar ControleWiki.be), gezien de populariteit van flits.bnet.be is dit er nooit van gekomen. Ondertussen is flits.bnet.be zelfs in een nieuw, modern kleedje gestoken. Het opheffen van flits.bnet.be is dan ook niet voor morgen.

 

Flits.bnet.be en ControleWiki.be delen nog niet dezelfde pagina's, dat is een immens werk, en ook wanneer dat werk klaar is, zal flits.bnet.be waarschijnlijk gewoon blijven bestaan naast ControleWiki.be. ControleWiki.be is echter de "moederwebsite", en de gegevens van flits.bnet.be komen achterliggend allemaal uit de ControleWiki.be database. Elk meertalig project echter (zoals apps) zal de naam ControleWiki.be dragen (exact voor de meertaligheid) - eigenlijk zijn beide min of meer gelijk.

 

> Back to the overview

Design: WWWeb.be
Twitter Facebook E-mail